Mаите - част 7

Поредица "10-те най-големи древни цивилизации"
 
Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Като Индиана Джоунс в реалния живот, археологът-маверик Дейвид Хечър Чайлдрес прави много невероятни пътешествия до най-старите и отдалечени кътчета на земята. Той е автор на над шест книги за изгубени градове и древни цивилизации (серията „Тhe Lost Cities”), хроники на забравената слава на озадачаващи ни места - от пустинята Гоби (Китай) до Пума Пунку (Боливия), от Мохеньо Даро (Пакистан) до Баалбек (Ливан).

Пирамидата на Слънцето в Мексико
Пирамиди на маите са открити от Централна Америка до индонезийския остров Ява. Пирамидата на Суку, намираща се на склоновете на връх Лау, близо до Суракарта в централна Ява, е удивителен храм с възпоменателни плочи и стълбовидна архитектура, която може да се оприличи на тази от пирамидите в джунглата на Централна Америка. Всъщност, тази пирамида е еднаква с откритите в древната майска местност Уаксактун, близо до Tикал.

Древните маи са били блестящи астрономи и математици, чиито ранни градове са били в хармония със Земята. Те изградили градове с канали и градини на полуостров Юкатан. Смята се, че глифовете на маите служат за контролиране на насекомите като излъчват етерни вибрации, специфични за съответния вредител.

Едгар Кейси споменава за маите и тяхната технология в едно от своите тълкувания: Що се отнася до стила на строителство с каменни блокове, ние открихме, че той е наподобявал голяма цилиндрична чаша (както бихме го нарекли днес), направена по такъв начин, че стоящият най-отгоре камък да централизира енергията, концентрираща се между основата на цилиндъра и тази най-горен камък. Архиви за начините на строителство могат да се намерят на три места на земята, които са там и днес: в потъналата част на Атлантида, където все още предстои да бъдат открити част от храмовете, намиращи се под водораслите на вековната океанска вода близо до известното като Бимини място до крайбрежието на Флорида; в архивите на храм в Египет; и в архивите в Юкатан, Америка, където се намират в момента тези камъни (за които се знае толкова малко!).

Смята се, че някъде в района, където живеели маите, се намира древната Зала на Архивите, вероятно под пирамиден комплекс в подземен тунел и мрежа от помещения. Според някои източници в това хранилище древно познание е съхранявано в кварцови кристали с изключително високо качество, които могат да поберат голямо количество информация - подобно на съвременните компакт дискове.

По http://ancientx.com/

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.